[VIDEO] Aksi Burung Kakak Tu̷a Petik Bu̷ah Kel̷apa, Siap Minum Lagi T̷arik Perh̷atian

Pasti ramai yang tahu kecerdikan burung kakak tua ini dalam meniru pertuturan manusia. Bahkan fizikal burung ini juga kelihatan ‘unik’ kerana memiliki bulu yang cantik dan berwarna-warni ini juga sudah tentunya menarik perhatian ramai sebagai haiwan peliharaan.

Namun, ‘keunikan’ haiwan ini bukan setakat hanya mampu meniru pertuturan manusia sahaja. Seperti seekor burung kakak tua yang viral di laman sosial ini, ia dikatakan sangat ‘bijak’ gara-gara mampu untuk memetik buah kelapa!

Petik Buah Kelapa Guna Paruh

Klip video yang v!ral di laman Instagram @kini.viral.my ini memperlihatkan rakaman aksi seekor burung kakak tua yang sedang ‘fokus’ memetik buah kelapa di atas sebatang pokok kelapa dengan menggunakan paruhnya yang ta.jam.

Apa yang lebih menghiburkan, burung kakak tua itu bukan sahaja berjaya memetik pokok kelapa itu, malah ia dilihat turut meng0pek buah kelapa itu dengan memat0k permukaannya dengan menggunakan paruh manakala kuku kakinya pula dilihat ‘menahan’ buah kelapa itu daripada terg0lek jat0h dari pokok.

Siap Minum Air Kelapa

Ia kemudiannya turut dilihat selamba ‘meneguk’ buah kelapa itu untuk meminum airnya persis seorang manusia!

K0pek Buah Macam ‘Pro’

Video yang berdurasi selama beberapa saat ini berjaya membuat warganet kagum dengan kepintaran burung kakak tua ini meng0pek buah kelapa lagak seperti seorang ‘pro’.

Malah ada warganet yang membandingkan kepakaran mereka dalam meng0pek buah kelapa dengan burung kakak tua ini.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber foto & video dipetik dari Lobak Merah, Instagram kini.viral.my

Kredit: Mytv Viral