[VIDEO] Gara-Gara Tidak Memakai Pelitup Muka, Gelandangan Ini Dikompaun RM2,000

Sejak pandemik melanda negara, dapat dilihat kerajaan mengambil langkah untuk menjalankan beberapa SOP dan penguatkuasaan bagi menghaIang penuIaran wabak C0VID-19. Antara usaha yang dilakukan adalah kompaun kepada pihak yang gagal mematuhi SOP dengan tepat.

Terbaharu, kec0h di media sosial apabila seorang pengguna Twitter @elfucir yang berk0ngsi sebuah video di mana gelandangan di sebuah tempat di Malaysia yang dikenakan kompaun sebanyak RM2,000 gara-gara tidak memakai pelitup muka di lokasi tempat tidur mereka.

Lebih mengej0tkan, terdapat gelandangan yang dikompaun ini tidak mempunyai wang untuk membeli sebuah tilam sebagai alas sebaliknya sekadar tidur di atas kotak.

VIDEO:

Atau Klik disini untuk tonton video

Sehubungan dengan itu, para warganet seolah tidak bersetuju dengan kompaun yang dikenakan terhadap golongan ini. Para warganet berpendapat, sekiranya gelandangan ini berjaya menjelaskan kompaun sebanyak RM2,000 yang dikenakan, sudah pastinya mereka ini tidak menjadi gelandangan.

Difahamkan lokasi kejadian ini berlaku di Pudu, Kuala Lumpur di mana tempat tersebut sememangnya kerap menjadi pilihan gelandangan untuk tidur secara beramai-ramai.

Sumber: V0cket, Twitter

Kredit: Mytv Viral

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini