[VIDEO] Punc̷a Pem̷andu Tiba-tiba Menuk̷ar Air Pakej, Jurutol Membuka Mulvt Ded̷ah Cerita Sebenar

Punc4 Pem4ndu T1ba Tiba-tiba Menukar Air Pakej, Jurutol Membuka Mulvt Ded4h Punc4 [VIDEO] | Setiap pengguna lebvh raya disaran sentiasa past1kan baki kad ‘Touch ‘n Go’ yang digun4kan mencukupi. Jika anda per4san, perkh1dmatan tambah nilai kad prabayar tersebut di lor0ng t0l sudah lama dimansvhkan sebelum PKP lagi. Selain melanc4rkan aliran perjal4nan kenderaan, langk4h ini juga merupakan antara usaha untuk kur4ngkan ris1ko penul4ran Covid-19 dalam kal4ngan penggvna serta kakit4ngan di plaza t0l.

Tak puas h4ti…pemandu nek4d simb4h air ke dalam pond0k t0l

Baru-baru ini, tular pula sebuah rak4man CCTV yang memap4rkan s1kap seorang pemandu kereta yang secara t1ba-tiba meny1mbah air minuman ke dalam pond0k t0l ny4ta telah mend4pat perh4tian banyak pih4k. Berdasarkan video terb4bit, seorang lelaki dilihat keluar daripada kereta jenis Perodua Bezza dan bercakap dengan nada yang tidak pu4s hat1 di sebuah lok4si di Lebuh Raya KESAS. Dia kemudiannya dil1hat menghirup sebungkvs air dan bert1ndak ‘membu4ngnya’ ke ar4h jurut0l yang sedang bertug4s.

7.30am tadi lelaki ini lalu pondok Tol KESAS. Dia berang tak boleh topup T&G di pondok tol sebaliknya kena jalan kaki ke pejabat sebelah pondok tol utk topup.Selesai topup dia pergi spt biasa.9.11am dia lalu pondok tol yg sama, keluar dari kereta & simbah air milo ke pekerja dalam pondok.

Posted by Malaysian Crime Watch – MyWatch on Isnin, 5 Oktober 2020

Pond0k t0l tak sed1akan khidm4t tamb4h nilai kad prabayar…dah tolong tapi disimb4h pula

Jurut0l yang dikenali sebagai Fatin mended4hkan bahawa ind1vidu terb4bit pern4h mel1ntasi pond0k t0l tersebut dan mahu tamb4h nilai kad prabayar sekitar jam 7.30 pagi. Walaupun serv1s tersebut tak dised1akan di pond0k berkenaan, gad1s ini tetap memb4ntunya selesaikan mas4lah tersebut. Namun t4npa dis4ngka-sangk4, lelaki berkenaan tel4h had1r semula ke plaza t0l dan bert1ndak seperti dalam rak4man CCTV tersebut. Dalam perkemb4ngan terbaru di IG Story mil1knya, Fatin juga telah membuat lap0ran di sebuah balai polis di Subang berhubung kej4dian itu.

Sumber: IG ften.syfqah & FB Malaysian Crime Watch – MyWatch

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini