[VIDEO] Sudah 6 Tahun Jaga Anak Angk4t, 1 Keluarga Seb4k Perlu Ser4h Pada Ibu K4ndung

Sudah 6 Tahun Jaga Anak Angk4t, 1 Keluarga Seb4k Perlu Ser4h Pada Ibu K4ndung [VIDEO] | Anak k4ndung mahupun anak angk4t, ikatan kas1h sayang yang terbentvk bersama kedua-dua ibu bapa adalah sama sahaja. Oleh sebab itu, bukan mudah untuk mener1ma keny4taan jika ada perpis4han yang perlu berlaku. “Kerana terp4ksa aku relakan”, itulah gamb4ran yang paling tep4t untuk sebuah keluarga ini apabila perlu menyer4hkan kembali anak angk4t mereka kepada ibu kandvngnya.

Men4ngis teres4k-esak suk4r nak lepas adik angk4t pada ibu kandvngnya

Menerusi satu perk0ngsian video di laman Facebook Tuhfah Nazihah Tarmidi, mereka sekeluarga men4ngis teres4k-esak setelah terp4ksa melep4skan adik angk4t yang telah dijaga selama 6 tahun. Malah kan4k-kanak berkenaan yang dikenali sebagai Zubaidi Amir Qusyairi itu kelih4tan kaku apabila did4kap er4t oleh keluarga angk4tnya itu.

Selamat tinggal amir 💕💕 dah Tiba masanya kau pergi😭 bila besar nanti jngan lupa Cari umi abah 😢😢 semoga Ada kebaikan dlm perpisahan ni 💕💕

Posted by Tuhfah Nazihah Tarmidi on Selasa, 13 Oktober 2020

Keluarga pern4h taw4r diri jaga Amir dua minggu sementara ibunya st4bil

Jel4snya lagi, sebelum ini keluarganya pern4h menaw4rkan diri untuk menjaga Amir selama 2 minggu terlebih dahulu kerana ibu kandvngnya sed4ng meny4mbung pelaj4ran dan perlu mengh4dapi peper1ksaan. Namun, kanak-kanak itu terus tingg4l bersama mereka seh1ngga ke hari ini sebelum terp4ksa berp1sah.

Ibu kandvng mu lebih berh4k ke atas mu. Umi hanya sek4dar untuk kau menump4ng kas1h

Walaupun ber4t untuk terima keny4taan namun apakan d4ya, keluarga kandvngnya lebih berh4k keatas kan4k-kanak berkenaan. Ibu angk4tnya, Norlida Abu Hassan bagaimanapun tet4p bersyukur kerana semp4t mencur4hkan kas1h-sayang kepada budak lelaki berkenaan. Baginya, anuger4h Allah itu tet4p menjadi sebah4gian daripada h1dup mereka semua.

Sumber: Facebook Tuhfah Nazihah Tarmidi & Norlida Abu Hassan, Kish Dnia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini