[VIDEO] Wanita Terp̷aksa jual rumah RM292 sebab tak t4han dengan jiran sebelah

Viral di media soslaI Indonesia yang menunjukkan sebuah rumah dijual pada harga murah, 1 juta rupiah (RM292) kerana pemilik rumah itu tidak selesa dengan jirannya..

Dalam klip video tersebut, lelaki yang merakam video itu datang bertemu dengan wanita pemilik rumah untuk membeli rumah yang dijual dengan harga murah tersebut..

“Puan Siti, katanya nak jual rumah dengan harga sejuta ya?” tanya lelaki berkenaan.

Ketika ditunjukkan rumah yang hendak dijual, ternyata rumah berwarna cream dicampur dengan warna biru itu mempunyai ukuran yang luas dan berlantai seramik.

“Mak aih, besar betul rumah ni,” katanya.

Apabila ditanya mengapa rumah itu hendak dijual, Puan Siti memberikan alasan dia tidak selesa dengan jiran sebelahnya. Tertarik dengan keluasan rumah itu, lalu dia menyerahkan wang pendahuluan 50 ribu rupiah (RM14.60) untuk membeli rumah tersebut.

Tetapi keputusannya berubah setelah melihat jiran yang dimaksudkan oleh wanita itu.

“Peh! Kawasan kubvr! Patutlah puan rasa tak selesa. Aduh! Tak jadilah nak beli, terima kasih puan,” katanya yang terus berIarl menlnggaIkan rumah tersebut.

Video: Klik disini jika tiada video dibawah

Sejak dimuat naik, video itu telah ditonton lebih 4.6 juta views dan mendapat pelbagai re4ksi netlzen yang juga men0lak untuk membeli rumah tersebut walaupun harganya sangat murah.

“Jangankan sejuta, diberi secara percuma pun aku tak nak,” kata netlzen.

Sumber: Indo Zone

Via thereporter

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini