[Video] Wanita Ini sengaja GILlS kucing dengan kereta. Ini Puncanya

SAYU Wanita sengaja GIL1S kucing dengan kereta Video | Satu ins1den kej4m melangg4r kuc1ng sedang berehat hingga mat1 telah berlaku pada 23 Julai 2020 lepas. Pemandu kereta dikenal pasti seorang wanita dengan nombor Plat BML8… Kejadian berlaku di kawasan tempat letak kereta Flat Razak Mansion, Bandar Tasik Selatan Kuala Lumpur pada 12.50 tengah hari dirakam CCTV Tempat Letak Kereta Badan Pengurusan Razak Mansion.

Saksi menghubungi Animal Malaysia untuk memaklumkan kejadian untuk disampaikan kepada pihak berkuasa. Mana-mana saksi lain yang tahu lebih lanjut perbuatan gan4s dan kej4m ini diminta hubungi An1mal Malaysia +601120901097.

Bersama banter4s kezal1man ha1wan!

KUCING SEDANG BEREHAT MATI SENGAJA DILANGGAR – PEMILIK KERETA DIMINTA TAMPILSatu insiden kejam melanggar kucing sedang berehat hingga mati telah berlaku pada 23 Julai 2020 lepas. Pemandu Kereta dikenal pasti seorang wanita Cina dengan nombor Plat BML8…Kejadian berlaku di kawasan tempat letak kereta Flat Razak Mansion, Bandar Tasik Selatan Kuala Lumpur pada 12.50 tengah hari dirakam CCTV Tempat Letak Kereta Badan Pengurusan Razak Mansion.Saksi menghubungi Animal Malaysia untuk memaklumkan kejadian untuk disampaikan kepada pihak berkuasa. Mana-mana saksi lain yang tahu lebih lanjut perbuatan ganas dan kejam ini diminta hubungi Animal Malaysia +601120901097.Berasama banteras kezaliman haiwan!#dvs #perhilitan #pbt #animals #stray #wildlife #wild #wildanimals #dogs #cats #strayanimals #saveouranimals #cruelty #animalcruelty #saveourstray #feeder #animalfeeder #law #justice #voice #advocacy #animallaw #animaladvocacy #animalvoice #animaljustice #malaysiaanimals #animalmalaysia #malaysiaanimalassociation#aktakebajikanhaiwan2015 #aktapemuliharaanhidupanliar2010

Posted by Persatuan Haiwan Malaysia – Malaysia Animal Association on Khamis, 6 Ogos 2020

Sumber; Persatuan Ha1wan Malaysia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

____________________

Baca lagi artikel menarik dibawah

1. Rasulullah pernah berpesan bahawa setiap suap yang diberikan oleh suami kepada isteri akan mendapat ganjaran di sisi Allah. Sabda Nabi:

وَلَسْتَ تُنْفِقُ نَفَقَةً تَبْتَغِى بِهَا وَجْهَ اللَّهِ إِلاَّ أُجِرْتَ بِهَا حَتَّى اللُّقْمَةُ تَجْعَلُهَا فِي فِيّ امْرَأَتِكَ

“Dan tidaklah kamu memberikan nafkah dalam mencari keredhaan Allah melainkan semuanya akan dibalas dengan pahala. Sehinggakan setiap suap yang disuapkan ke dalam mulut isterimu (juga akan diberi pahala). (HR Muslim).

2. Malah membelikan hadiah buat isteri juga dianggap sebagai amalan yang terpuji. Sadina Amru ibn Umayyah pernah membeli sepasang kain. Seorang sahabat bertanya, apa yang kamu lakukan kepada kain tersebut. Amru lalu menjawab:

تصدقت به عَلَى سخيلة بنت عبيدة ، وكانت امرأته ، وَقَالَ : سمعت رَسُول اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يقول فِي الصدقة : ” الصدقة عَلَى الأهل صدقة

“Aku telah hadiahkannya kepada isteriku Sukhailah bint Ubaydah dan dia berkata: Aku mendengar Rasulullah bersabda: Sesungguhnya sedekah (hadiah) kamu kepada ahli keluargamu akan diganjari pahala sedekah. (HR Abu Ya’la).

3. Ini kerana duit yang diusahakan untuk menyara sebuah keluarga mereka adalah sebaik-baik nafkah di jalan Allah. Sabda Rasulullah:

أَفْضَلُ دِينَارٍ يُنْفِقُهُ الرَّجُلُ دِينَارٌ يُنْفِقُهُ عَلَى عِيَالِهِ

“Sebaik-baik dinar adalah dinar yang digunakan sebagai nafkah buat menyara keluarganya” (HR al-Bukhari).

Justeru, berusahalah menyara keluarga dan berilah hadiah buat isteri. Sesungguhnya ia adalah perkara yang dipuji Allah dan Rasul.

Sumber; Dr Ahmad Sanusi