W̷arga Em̷as Dik0mpaun RM1K Baca Sur̷at kh̷abar Di T̷aman Awam

Lelaki Wrga Emas Dik0mpaun RM1K Baca Suratkhabar Di T4man Awam | KLANG – Seorang w4rga ema.s yang membaca suuratkhabar secara berse0rangan di taaman awamm dikenakan s4man RM1,000 kerana tldak mem4tuhi prosedur 0perasi standard (S0P) penceg4han wbak.

Selain menerima “naaslb maI4ng” yang tldak berb4u itu sebagai satu ikt1bar, w4rga emass bernama Lee itu meng4ku mel4kukan kesiI4pan dan bersedia bert4nggungjawab atas kesaI4han diiri.

Walau bagaimanapun, dia juga berh4rap k0mpaun yang dikenakan olehnya dikvrangkan atau dibenar meIun4skan bay4ran secara ansuuran bulanan.

Sinchew Dalily melap0rkan, Lee yang merupakan seorang guuru tuisyennn sambiilan hanya mempunyai pendap4tan bulanan sebanyak RM305.

Dalam kej4dian pada pagi Selasa, Lee membaca suuratkhabar seorang diri di taaman awamm berh4mpiran dengan rumahnya di Klang, Selang0r, tetapi dikunjungi se0rang angg0ta p0Iis yang bertanya kenapa tldak memakai penutup muuka.

Lee menjel4skan bahawa terIupa membawa peIitup muka ketika keluar rumah dan taaman awamm juga k0song tnpa orang lain kecuali dirinya.

AI4san itu bagaimanapun tldak diteriima dan p0Iis mengeluarkan s4man RM1,000, tetapi menasih4tkannya supaya mengemvkakan rayvan di Pejabatt Kesih4tan Klang.

Disebabkan tldak tahu mem4ndu kereta dan hanya menvnggang basiikal, Lee hanya boleh berkunjungg ke sebu4h kliinik kesih4tan keraj4an berh4mpiran, tetapi sekali lagi dia diminta untuk pergi ke Pej4bat Kesih4tan Klang, yang mem4kan masa perjal4nan h4mpir sejam jika menggun4kan basiikal.

“Saya tahu saya perlu bert4nggungjawab kerana mel4kukan kesaI4han, tetapi saya meminta k0mpaun dikvrangkan atau memben4rkan saya membuat bay4ran secara ansuuran,” katanya yang pernah bekerja di bank sebelum bersara.

Beberapa pemimpin k0muniti termasuk Ahli Majlis Perbandaran Klang telah menghubungi pegvam untuk memberi b4ntuan gvaman kepada warna emass itu.

Sumber:MalaysiaGazette, Kredit db0ngkar

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini