W4spad4 Trick Sapu Miny4k Di Handle Pintu Kereta M4ngsa S1hir.

W4spad4 Trick Sapu Miny4k Di Handle Pintu Kereta M4ngsa S1hir | Seorang wanita di Brunei menjadi mngsa s1hir dari individu yang tidak dikenali dan diketahui apa m0tifnya. Mngsa bernasib baik kerana perubahan pada dirinya malam itu membuatkan dia segera bertindak mendapatkan r4watan perubatan Islam.

Selepas selesai r4watan, mngsa mengimbas kembali apa yang telah berlaku pada hari kejadian dan teringat pada satu ins1den di mana dia tersentvh sesuatu ketika mahu masuk ke dalam kereta.

Menurut adik kepada wanita itu, kakaknya tersentvh sesuatu yang dirasakan seperti minyak di bahagian handle pintu kereta, ketika dia mahu masuk ke kereta selepas selesai waktu berkerja.

Menyangka tiada apa-apa yang berlaku, mngsa terus pulang ke rumah. Malam itu, badannya terasa p4nas ‘luar biasa’ dan mengambil keputusan untuk mendapatkan r4watan perubatan Islam.

Keesokkan harinya, dia memeriksa video rakam4n kamera litar tertutup CCTV dari premis berhampiran dan melihat ada seorang wanita datang menghampiri kenderaannya dan meny4pu sesuatu di kesemua handle pintu kereta.

Melihat pada perbuatannya itu, tiada sesiapa pun yang akan menaruh sy4kwas4ngka kerana mungkin meny4ngka individu itu adalah pemilik kenderaan tersebut.

My sister terasa minyak di bahagian handle pintu kereta selepas balik kerja. Malamnya badan dia terasa p4nas dan pergi berubat. Keesokkan harinya dia check video CCTV.

Ada penjelasan tak kenapa dia buat macam tu? S1hir masih wvjud. Bukan orang tua-tua saja yang buat kerja kvrang cerdik ini.

Kepada individu berkenaan, tunggu dan lihat. Tuhan Maha Adil. Saya kongsikan video ini untuk disebarkan sebagai pengajaran kepada semua, katanya.

Sy1rik adalah perbuatan menyekvtukan Allah dalam apa juga bentuk sama ada perkataan, pegangan, perbuatan dan iktiqad iaitu dengan menjadikan suatu yang lain iaitu makhlvk berny4w4 atau tidak sekvtu bagi Allah.

Menyekvtuk4n Allah jelas dianggap sy1rik apatah lagi perbuatan meng4ku diri sebagai tuhan. Lebih mengund4ng b4hay4 apabila golongan ini ada di dalam masyarakat sama ada diketu4i orang Islam atau bukan Islam.

Firman Allah yang bermaksud.. Bahawasanya, sesiapa yang mempersekvtuk4n Allah dengan sesuatu yang lain, maka sesungguhnya Allah h4ramkan kepadanya syurga dan tempat kembalinya ialah ke ner4ka.. Surah al-Ma’idah, ayat 72

Firman Nya lagi yang bermaksud.. Bahawa sesungguhnya Allah tid4k akan mengampvnk4n d0sa seseorang yang sy1rik kepadanya dan Allah akan mengampunkan kepada sesiapa yang Dia kehendaki iaitu selain dari d0sa sy1rik. Barang siapa yang mempersekvtuk4n Allah, maka sungguh ia telah berbuat d0sa yang bes4r.. Surah an-Nisa’, ayat 48

Sumber: Ronckk via figuraku.com

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Sosial Media!!
Facebook – Madara Army
Youtube channel – Madara Amry