Walau Dapat Taw4ran Sambung Degree, Tapi Gadis Dil3ma Tak Nak Sus4hkan Keluarga Daif

Baru Dapat Taw4ran Sambung Degree, Tapi Gadis Dil3ma Tak Nak Sus4hkan Keluarga Daif | Sebut saja tentang melanjvtkan pelajaran ke tah4p yang lebih tinggi, pasti ramai yang berlumba-lumba mahu ambil peluang tersebvt kan? Bukan saja berpotensi jadi ind1vidu yang lebih berjaya dalam bidang akademik, malah turut berpotensi dapat peluang kerja yang lebih baik sekali gvs meringankan beb4n keluarga. Namun hak1katnya bukan semua orang bern4sib baik atau mampu menanggvng k0s sepanjang berada di universiti yang mencec4h pulvhan ribu ringgit.

Dilema sambung degree…tak mahu sus4hkan ibu ayah yang kais pagi makan pagi, kais petang makan petang

Menerusi satu pended4han yang dibuat oleh Raja Shamri, gadis yang dikenali sebagai Nur Fathiah kini sedang dilem4 sama ada ingin mener1ma atau tolak taw4ran degree di USIM. Hal ini kerana baginya adalah must4hil bagi keluarganya yang serba daif dapat men4mpung k0s perbelanjaan termasuklah membeli sebuah laptop. Namun ketika ditemui, Fathiah masih mampu tersenyvm walaupun pelbagai masalah mel4nda keluarganya.

Gig1h cari duit bekerja dari rumah…keluarga pun tak pernah mem1nta-minta

Dalam pada itu, dia mal4h tetap berusaha meng4tasi mas4lah tersebut walaupun cuma meng4mbil upah yang agak kecil bekerja dari rumah. Hak1katnya mereka sekeluarga memang tak pernah mem1nta daripada pih4k luar. Sebal1knya permasalahan ini cuma diket4hui selepas jir4nnya yang meng4du supaya adik Fathiah dapat bantvan sew4jarnya.

Sumber: FB Raja Shamri, Kis4h Dvnia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini