Wanita L̷ump̷uh Terk̷ilan Kudr̷at Tak Dihargai. Pel̷anggan Hil̷ang Bila Nampak Dia C̷OD

SAYU Wanita Lump0h Terk1lan Kudr4t Tak Dihargai. PeI4nggan Hil4ng Bila Nampak Dia C0D | Walaupun kudr4t terasa Iem4h, wanita yang mengh4dapi peny4kit kr0nik ini tetap bersemangat dengan melakukan pelbagai ju4lan dalam tali4n termasuk perkh1dmatan pengh4ntaran bar4ng (C0D).

Namun, Nur Su’aidah Mohd Jaafar kadang kala kec3wa apabila mel4yan ker3nah pel4nggan yang tidak ‘muncvlkan’ diri setelah dia tiba di l0kasi C0D di sekitar Kemaman, Terengganu

Menerusi lu4han di Facebook, Nur Su’aidah atau lebih dikenali dengan pangg1lan Su mem0hon agar pel4nggan sentiasa ‘alert’ apat4h lagi sekiranya dia memandu dari j4uh sem4ta-mata ingin mengh4ntar ju4lan tersebut.

Su nak mudahkan urus4n anda, anda mud4hkan urusan Su juga…

Kalau nak bat4l pun bagitahu dengan jelas ye Su tak m4rah.. Kudrat Su tak kuat.. Kad4ng h4ti ni rap0h sangat2.. Airm4ta laju je meng4lir.. Su jugak tak sekuat yang dis4ngka..

“Bila Su keluar pergi COD dah dek4t nak samp4i rumah, telef0n dan WhatsApp tak ada resp0n hanya Allah yang tahu.. Nak2 kalau j4uh sik1t pen4t tu terus ter4sa bila anda buat su macam tu,” tulisnya.

Dia yang mengal4mi lump0h sejak beberapa tahun lalu meIakukan COD di dua lok4si semalam, namun pulang dengan h4mpa selepas menvnggu h4mpir sejam.

“Ada yang dah sampai dep4n rumah tadi cakap boleh tak bat4l Kak Su.. Allahuakbar terus tersedu kat h4ti.. Pergi dengan an4k.. Mvjur anak jadi peny3juk h4ti.. Anak la pujvk mama jangan nang1s takde rezeki la tu..

“Kalau ada yang ni4t nak membeli & C0D tu ingat la waj4h ni dan kudr4t tak seperti anda yang norm4l.. Tenung la waj4h letih ni dan ingat ye pes4nan su,” katanya.

Posting yang lalu.

Tinj4uan di beberapa p0sting mendapati, suaminya Zulkiffle Yunus mencari rezeki dengan meI4kukan pelbagai kerja term4suk mem0tong rumput dan mengec4t rum4h.

Serb4 sed1kit mengenai dirinya

Sumber : Nur Su’aidah Mohd Jaafar

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini