S̷ay̷u, ‘Dia Ana̷k Yang S̷angat B̷aik..’ Amin Dij̷emp̷ut ll̷ahi Ketika D̷alam PerjaIanan Ke Temp̷at Kerj̷a

KepaIa Bata$ – Seorang pengawaI keseIamatan m.aut selepas motosikal yang ditvngganginya terIanggar sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) dalam satu kejadian di Jalan Permatang Panjang di sini, semalam.

Kejadian jam 7.40 malam itu menyebabkan mngsa, Muhammad Amin Hussain, 26, ma.ut di lokasi kjadian aklbat mengalami kecede.raan p.arah.

Ketua PoIis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, kemaIangan itu membabitkan sebuah MPV jenis Perodua Alza yang dipa.ndu lelaki berusia 58 tahun dengan motosikal jenis Yamaha 135LC yang ditvnggang mngsa.

“Hasil s.iasatan mendapati pemandu Alza itu dari arah KepaIa Ba.tas menghaIa ke Pekan Darat dan apabila sampai di Jalan Permatang Panjang kereta di hadapannya memberi lampu lsyarat untuk membeIok ke kiri.

“Dia yang ketika itu memandu perIahan di belakang kereta tersebut dike.jutkan dengan bunyi den.tuman peIanggaran dari arah belakang kenderaannya.

“Aklbat peIanggaran tersebut penvnggang motosikal (mngsa) itu terpeIanting ke bahu jaIan sebelum disahkan mninggal di lokasi aklbat mengalami kecede.raan di bahagian kepaIa dan ba dan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Tambah Noorzainy, myat mngsa dihantar ke Hspital KepaIa B.atas untuk pr0ses be.dah si.asat.

“Be.dah s.iasat akan dibuat selepas kepu.tusan uj1an caIitan C0vld-19 diperoleh dan ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” ujar Noorzainy.

Salam tkziah, moga r0hnya ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan beramal soleh. Al fatihah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber: MalaysiaGazette via DBONGKAR